Thursday 9 January 2014

Maa põeb haigust nimega Homo Sapiens (vol 1)

Ilm on hetkel kyll päris kevadine, kuid tänaseni ma veel polnud adunud, et kevadist põllutööde hooaeg juba alanud on. Nimelt täna jalgrattaga Valguta-Rõngu teel sõites hakkas tee äärtes ja metsa all silma igasugust huvitavat kraami, mida justkui maha kylvatud ning laiali pillutatud oli. Tekkis tunne, et keegi on lausa eesmärgipäraselt tee äärde oma jääkprodukte maha peotanud, et need yle talve idanema läheksid ning kevadel loodusesse uusi värve tooksid. Muuhulgas jäid mulle silma vähemalt 13 viinapudelit, kilekott banaanikoortega, mandariinikoori, krõpsu-, suitsu- ja piimapakke, joogitopse ja kes teab mida veel.
Kallid inimesed, nii see asi ei toimi! Teepervele või metsa alla poetatud prygi lämmatab taimed enda all, kuid halvimal juhul põhjustab vaevusi loomadele-lindudele, kes sealkandis elutsevad. Hea fantaasia korral võib ka ette kujutada, et prygipillutajate eesmärgiks on toita metsloomi, kellel talveperioodil syya napib. Sellise ylla eesmärgi nimel oleks aga kindlasti vaja asjakohasemaid toiduaineid.
Palun, Sina, kes sa viskad oma elutegevuse jääkproduktid hoolimatult loodusesse, mõtle, nagu oleks tegu Sinu oma toaga. Kas Sa viskad tyhjad pakendid ja toidujäätmed samamoodi maha oma toas? Usutavasti mitte. Palun näita samasugust austust ka oma koduplaneedi ning teiste elusolendite vastu. Ära ole vaenulik viirus nimega Homo Sapiens, kes Maad risustab.

No comments:

Post a Comment