Wednesday 26 October 2011

Tagasi lainel

Tervitus üle pika-pika aja! Pidasin kirjutamisest kaua pausi, kuna lihtsalt ei tundnud vajadust. Oletasin, et see nädal kuni laupäeva õhtuni on hullumeelselt kiire, kuid tegelikult tundub, et mul on isegi rohkem aega kui eelmise nädala jooksul. Õppida on vähem - või pigem on mul kõik vajalikud asjd juba ette ära tehtud. Tegelikult osa põhjusest, miks ma vahepeal blogisse miskit lisanud pole tuleneb vist ka asjaolust, et pidin lõpuks valmis kirjutama oma esimese keemia laboriraporti, mille pikkuseks kujunes kokkuvõttes 12 lehekülge - suhteliselt krõbe kirjatükk kokkuvõttes.
Igal juhul, rääkides mõne sõnaga vahepealsetest tegemistest... Põhilised huvitavad juhtumised on vist seotud Euroopa päevaks ette valmistumisega. Oleme Priiduga viimaste nädalate jooksul selles osas ajusid ragistanud ning samme seadnud ning julgen väita, et lõpptulemus on tasemel.
Siiski üks suursündmus leidis aset üle-eelmisel nädalavahtusel: Pa Flukt ehk 24-tunnine rollimäng pagulasteemal. See algas laupäeva lõuna ajal ning lõppes pühapäeval enne lõunat - selle aja jooksul läbisime oma 10-liikmelise perekonnaga ohtliku teekonna Somaaliast Norra. Pikemat kirjeldust pole vist mõtet lisada, mõeldes tulevastele RCN´i õpilastele, kelle huvides on asjast enne selle algust võimalikult vähe teada. Sest üritusel on põhimõtteliselt samal kujul ainult ühekordne efekt.
Eelmisel reedel saime taas meid ümbritseva keskkonna rüppe kistud, kuid seekord globaalses mõttes. Kaks korda õppeaasta jooksul leiab aset üritus nimega Global Concerns ehk luubi all on ülemaailmsed valupunktid, tavaliselt keskkonna, humanitaar- või Põhjala teemadel. Osalus oli kohustuslik, kuna üritus toimus tundide asemel. Korraldusliku poole pealt ootasin enamat, kuid sisuline osa suutis mind küll maailmaparandavalt mõtlema panna.
Eelmisel laupäeval algas vikerkaarenädal, mis tähendab homoseksuaalse vähemuse õiguste ja tunnete lähemat käsitlust. Pühapäev kulmineerus aga üle-Norralise TV-aktsiooniga. See on iga-aastane heategevuslik ettevõtmine, mille käigus kogutakse raha mingi kindla organisatsiooni toetuseks - sellel aastal maamiini ohvrite hüvanguks.
Lõpetuseks: järgmised kolm päeva tõotavad tulla kiiremad kui tänane, sest homme ja ülehomme ootavad eest proovid ning laupäev on EUROOPA PÄEV. See hõlmab esitlusi, õhtusööki, moealast läbilõiget Euroopast ning muidugi reisi läbi kontinendi, seda etteastete kujul õhtusel show´l

 
 

No comments:

Post a Comment