Friday 4 November 2011

"Life is good!" nagu Ulrika ütleks

Paus kirjutamises on tahtlikult või tahtmatult taas kord pikale veninud. See-eest vahepealne aeg on olnud tegus.
Eelmisel laupäeval oli, nagu juba varem mainitud, Euroopa päev. Esialgu tundus, et kõik laabub ajalises ja ka muus mõttes ladusalt. Neljapäeva õhtul oli show esimene proov, mis venis tund aega pikemaks elektrikatkestuse tõttu. Reedene peaproov sujus enam-vähem ladusalt. Siiski otsustasime laupäeva hommikul end suhteliselt vara voodist välja ajada, et paar etteastet veelkord läbi proovida. Kokkuvõttes lõin kaasa neljas etteastes: avalöök kabaree ja kankaani näol, "Röövlitütar Ronja" tunnusmeloodia kooriversioon, Eurovisiooni paremiku läbilõige ning "traditsiooniline" eesti tants. Hommikuses proovis kõlas Eesti 2001. aasta eurolaul Padari ja Bentoni võltsesituses päris kenasti - tegelikeks esitajateks mina koos oma toakaaslase Bernardaga. Hiljem proovisime Priiduga läbi kehamaalingu eesti tantsu jaoks. Loomulikult lootsin, et saan kohe pärast sööki hakata klassiruumi meie Eesti esitluseks ette valmistama. Enne seda aga tuli ligi 5 meetri kõrguselt auditooriumist alla kangutada Eesti lipp, mis polnud aga kergemate killast ülesanne. Siiski mul õnnestus see ning sain mingil määral alustada klassi ettevalmistamisega esitluseks. Plaanisin küpsetada kamajahust ja Eesti nisupüülist pannkooke, kuid saadaval olevate ahjude ning pannide puudujäägi tõttu kujunesid sellest tainast viimasel hetkel muffinid, mis maitsesid tõesti eestimaiselt üle pika aja.
Kui basaar lõpuks alanud oli, ei tulnud sagimisest puudu. Enne õhtusööki pidin aga veel sööklasse jõudma, kuna reedel valmistasin sõira, küll mitte õigete köömnete, vaid mingi veidra pulbriga. Niisiis lõikasin sõira lahti ja tulemus polnud paha, ma ütleks, kuigi maitse oli väga teistsugune, kui algselt ette kujutasin. Maitsnud kiirelt ka teisi Euroopa õhtusöögi komponente, pidin olema juba valmis moeetenduseks. Sisuliselt tähendas see küll rahvariietes mööda sööklat ringi kõndimist. Nukaaka Gröönimaalt kandis aga mu teist komplekti, mis pidi esindama tänapäeva Eestit ehk sisaldas minu igapäevaseid riideid. Edasi ruttasin tagasi oma tuppa, et vahetada riided show´ks ja teha kiire meik. Show´d ei hakka siinkohal pikemalt kirjeldama, sest isiklikult ei näinud enamikku sellest nn otseesituses. Siiski mainin, et Ronja laul kujunes röövellikuks katastroofiks, kuid eesti vaimu esindasime minu arvates küll väga edukalt oma tantsuga. Õhtu jätkus peoga, kuid pärast mõningast tantsimist läksin tagasi kunstiruumi, et sorteerida esitlusest üle jäänud asju.
Pühapäev oli suhteliselt rahulik ja täis õppimist. Õhtul läksime Eriku, meie nõustaja poole, sest ta korraldas järjekordse õhtusöögi. Selle nädala märksõnadeks võivad vist ametlikult olla näidend, politsei ja vaheaeg. Näidend tuli sellesse nädalasse ootamatult; kuigi tegelikult on see Ronja laulu edasiarendus. Peame röövlinädendiga esinema 19. novembril, rahvusvahelisel lastepäeval. Politsei kõlab küll kurjakuulutavalt, kuid tegelikult tähendab see eilset reisi. Käisime Floro´s, kus lõplikult kinnitati meie Norras viibimine. Lisaks saime veidike kesklinnas ringi kõndida. Ja vaheaeg muidugi seetõttu, et täna algas novembri vaheaeg - nädal aega ilma tundideta! Aga sellest juba mõne aja pärast, sest ega ma täpselt veel ei tea, mis juhtuma hakkab. Igal juhul nüüd on aeg tantsima minna.

No comments:

Post a Comment