Sunday 13 November 2011

Siit nurgast ja sealt nurgast - kokkuvõttes kunsti lipu all

Peatselt lõppev nädal oli kolledžis aja maha võtmiseks. Osa rahvast läks koju või lihtsalt mööda Euroopat või Norrat reisima, kuid suurem osa või siiski Flekke´sse.
Tegelikult algas vaheaeg hirmuäratava avapauguga - Halloweeni pidu laupäeva õhtul. Otsustasime Bernarda ja KimEng´iga end veidike, tegelikult päris palju, meikida ja tantsima minna. Aeg möödus aga kiiresti ning jätkasime oma õudusliku välimusega ringkäiku siinsete majade vahel peo lõppedes.

Nädal algas kolmepäevase reisiga kohalikku tallu - Heggnes´i. Lisaks matkamisele läbi metsa, üle mägede ja orgude (siin sõna otseses mõttes) pidime kohale jõudes jääkülma toa üles soojendama ning ennast sisse seadma. Enamik ajast seal olles kulus magamisele ja filmide vaatamisele, muidugi ei saa unustada koos laulmist ja küpsetamist. Teisipäeva pärastlõunal võtsin ette jalutuskäigu kohalikus metsas ning tegin ka mõned pildid.







Kolmapäeval naastes jätkasime tüüpilise vaheaja rutiiniga - filmimaraton ja muud otseselt ebavajalikud tegevused. Üllatuslikult lugasin aga e-maili, mis kutsus üles idaeurooplaste kogunemisele. Nimelt on siin tavaks pidada ühe kontinendi või selle mingi kindlapiirilisema osa rahvuste kogunemisi. Küpsetasime siis reede õhtuks taas traditsioonilisi Ida-Euroopa toite; otsistasin teha kamajahust muffineid nagu Euroopa päevalgi. Suhteliselt oodatult sai sööki palju, kuid kõik kutsutud eurooplased ei ilmunud kohale, mistõttu annetasime ligi poole toidust muule rahvale.

Lisaks eelnevale üritasin võimalikult palju aega veeta jõusaalis ja ujulas. Täna käisin üle pika aja ka päriselt jooksmas soojenduseks. Püüan kuni poolaasta lõpuni ka selle harjumusega jätkata. Loodetavasti on see lihtsam kui ennist jooksuga, sest üritame käia jõusaalis toakaaslastega koos ülepäeviti.
Ning pöördudes tagasi pealkirja juurde - miks küll "kunsti lipu all"? Lisan peagi ka pilte oma kunsti- ja käsitööalastest tegemistest. Tahaksin nendega veel ulatuslikult jätkata, kuid nüüd tuleb taas õppima hakata. Teisipäeval ootab ees esimene tõeline test - matemaatika võrrandite test. Sellega seoses möödub homne pärastlõuna vist pilguga matemaatika õpikus.

No comments:

Post a Comment