Monday 9 April 2012

Pikk vaheaeg, igas mõttes

Olen möödunud kuu aja sees küll vist kümneid kordi mõelnud, et peaksin blogisse miskit uut kirjutama, aga lihtsalt mingilgi moel ei jõudnud reaalselt selleni välja. Nüüd siis - Norra "kevade" värskes tuules - üritan miskit kirja panna.
Liikudes sündmustega kronoloogiliselt vastupidises järjekorras, peaksin alustama täna lõppeva lihavõtte vaheajaga. Vaheaeg algas neljapäeval, mis põhimõtteliselt tähendab, et koolist saime vabaks vaid kolm päeva, kuid asi seegi. Kolm esimest päeva vaheajast olid üllatavalt ilusa ilmaga. Kaks, õigemini kolm tähtsaimat asja, mille ma oma arvele kanda saan, on järgmised. Esiteks, lõpetasin oma esimese kunsti raamatu kirjutamise, 92 lehekülge suhteliselt konstruktiivst teksti ja pildimaterjali seitsme ja poole kuu jooksul pole paha saavutus. Teiseks lõpetasin viimaks oma kleidi, mida alustasin põhimõtteliselt juba oktoobri alguses projektinädala käigus. Nin kolmas oluline tegu oli hommikuse jooksuga alustamine. Alustasin laupäeval, seega kolmel päeval umbes 35 kuni 40-minutiline jooks ning lisaks mõned venitusharjutused tegid olemise küll suhteliselt heaks. Homme hommikul jätkan ujumisega ning üritan ka jooksmist tulevikus jätkata.
Esimesel aprillil toimus järjekordne majadevaheline võistlus, otsetõlkes väravapall. Ma ei tea, kas goalball´i-nimeline mäng eksisteerib ka võistlusmääruste järgi. Põhimõtteliselt on kõigil mängijatel silmad kinni seotud ning oma värvat ehk seina tuleb kaitsta vaid kuulmise järgi palli suunda aimates.Jõudsime tüdrukute tiimiga poolfinaali ja uus kogemus oli päris huvitav.
Laupäeval, 31. märtsil toimus Ameerika päev, õhtul ka show. Päev iseenesest midagi väga rabavat endaga kaasa ei toonud ning õhtul esinesin kahe tantsuga. Lisaks korraldasime õhtusöögi ajal sööklas line-tantsu koostantsimise.
Eelneval nädalal toimus ka Leirskule treening. Leirskule toimub kõigi Norra põhikooli õpilaste jaoks vähemalt ühe nädala jooksul, kevadel või sügisel ning hülmab erinevaid vabaõhu või tubaseid loomingulisi tegevusi. Mina sain oma ülesandeks kajaki juhendaja rolli. Kokku 16 korral, 8 nädalat sellel õppeaastat ja 8 nädalat sügisel peame on 4-5-liikmeliste õpilasgruppidega juhendama põhikooliõpilaste mänge ja muid tegevusi kajakkides siinsamas fjordis.
Lisaks senisele väljaõppele on mul järgmisel nädalavahetusel plaanis võtta osa kajaki juhendaja nn edasijõudnute kursusest, mille läbinud saavad minna ka pikematele matkadele. Veel tulevikuplaanidest rääkides, eelseisev nädal on religiooni nädal, millest üritan ka peagi lähemalt kirjutada.
Kuulasin vaheajal mitmeid vanemat sorti raadiosaateid ning (taas)avastasin mõned eesti lood, üks nendest:
http://www.youtube.com/watch?v=IyCYoKoptm8

No comments:

Post a Comment