Sunday 17 November 2013

Uued pärimuslikud tuuled


Pärast Soomes-käiku on päris palju tegemisi ja juhtumisi mu teele hypanud. Septembri teisest poolest alates olen ametlikult Krautmani Massaaži- ja Terviseakadeemia (http://www.terviseakadeemia.ee/) eesti pärimusmeditsiini õpilane. Alates esimesest nädalavahetusest, mil õppetöö toimus, tundsin, et olen leidnud endale totaalselt õige koha!
Hyppasin kyll pea ees pärimusmere tervendamise lahte, kuid esimesel nädalavahetusel toimunud Vana-Eesti massaaži tunnid kujunesid mõnusalt meditatiivseks, rahulikku meelt ärgitavaks ning väestavaks kogemuseks. Jäin huviga ootama järgmist kooli-nädalavahetust. Edaspidi oleme lisaks soonetasumisele õppinud ka inimese anatoomia ja fysioloogia põhialuseid. Siiski oli vaieldamatult kõige huvitavam ja hingelähedasem nädalavahetus, mil Ahto Kaasik rääkis meile maausust, maarahva elmast, maailmaloomise arusaamadest, yldisest elukorraldusest ning ajaarvamisest.
Selle kõigega seoses uuendan hetkel ka käesolevat blogi. Kahjuks pole ma praeguseni oma talupojatarkusega osanud siia lehele tekitada alalehti, mille alla pärimusmeditsiini alast infot ning oma käsitööga seotud katsetusi yles riputada. Yritan selle kallal edasi toimetada ning veidike turunduse alal areneda. Eks näis, kuidas see õnnestub.

No comments:

Post a Comment