Tuesday 6 September 2011

Esimene seitsepäevak selja taga

Tänasega lõppes esimene lühike tsükkel sellest kooliaastast. Süsteem on küll pikk ja keeruline, kuid lihtsalt öeldes on asi järgnev. RCNs on meil seitse õppeainet ehk blokki, mis korduvad iga seitsme päeva tagant täpselt samas järjestuses. Tunni pikkus on sellel aastal standardtaseme puhul 60 minutit, kõrgema tasme puhul 70 minutit. Lisaks eelnevatele erinevustele on veel teisipäevad lühemad ning see ajab segadusse nii õpilasi kui ka õpetajaid, kes on siin töötanud juba üle 10 aasta.
Ma vist polegi varem rääkinud oma ainete valikust. Niisiis hetkel on käsil järgmised õppeained: eesti keel pluss maailmakirjandus, inglise keel, keskkonnakooslused ja süsteemid ehk ESS, keemia, matemaatika standard ja kunst. Praeguse momendini veel oma valikuid kahtsenud pole, loodan, et need jäävad püsima järgneva kahe aasta jooksul.
Kuna ma pole selle ega eelneva nädala jooksul eriti aktiivne fotograaf olnud, siis laiendan veel siinse koolisüsteemi tagamaid. Lisaks koolitundidele lähevad lõputunnistuse jaoks arvesse ka lisategevused ehk EACd. Kooli prioriteedid hõlmavad kuut suurt valdkonda: loovus, aktiivsus, teenused, põhjamaad, humanitaaria ja keskkond. Mingil määral peavad eeloleva kahe aasta jooksul saama nö kaetud kõik kuus teemat. Üks EAC valik on mul hetkel kindel: tantsimine; valmistame etteaste Euroopa päeva jaoks. Teistes valikutes pole ma nii kindel. Igal juhul ühe tegevusega pean veel liituma, sest miinimum on 2, maksimum 4 ametlikku vaba aja tegevust.
Eile oli mu teise aasta, Priidu, nimepäev, seega otsustasin seda veidike tähistada. Otsustasin osta Flekke poest odrajahu, et küpsetada mingil määral Eesti-pärast karaskit, kuid lõpptulemuse heledus seda küll ei meenutanud. Peagi loodan oma varusid Dales täiendada.
Pöördudes tagasi õppimise juurde - olen ikka mõned klõpsud vahepeal teinud ka. Kunstis peame nimelt põhimõtteliselt igaks tunniks mingi ülesandega seoses kirjutama ning eelviimase, krooni valmistamise, lõpptulemuse pidime ka fotosilmaga jäädvustama. Lisaks sain lõpuks valmis Rõngu neiu rahvariiete juurde kuuluva vesti. Käies sellega pärast pildistamist ringi, küsis vähemalt 20 inimest, kas Eestis on mingi rahvuslik püha. Aga igal juhul lisan siis nüüd ka mõned pildid. Rahvariietest tegi klõpsud Anu Maldiividelt. Muide, rahvariidesärk on vale tikandiga, nii et lõpptulemusega ei saa ikkagi lõplikult rahulduda, vaid peab talvel edasi nokitsema.

No comments:

Post a Comment