Monday 12 September 2011

Originaalne pealkiri - ei usu!

Pealkirjastamisega tekivad viimasel ajal suhteliselt keerukad probleemid. Aga igal juhul pöördun tagasi eelmise nädala lõpu juurde.
Ma vist ei kommenteerinudki oma tantsutrenni. Üllatuslikult ilmus meie kavva jaapani tants, mida septembri lõpupoole (täpset kuupäeva loomulikult ei mäleta) põhimõtteliselt koos kõigi teiste UWC-de õpilastega samal ajal tantsime. See tunnike mõjus aga väga tugevalt mitte toonuses olevatele lihastele ning andis tunda terve nädalavahetuse. Reedel oli tavapäraselt filmiõhtu. Seekordne linateos põhines mõneti faktidel ning rääkis Nelson Mandela elukäigust. Kokkuvõttes oli see kindlasti parem kui eelnevate nädalate filmid. Plaanisime edasi kohvikusse minna, kuid teel tuli ette mitmeid takistusi, mis enamjaolt olid seotud kõrvarõngastega, seega hääbus õhtu suhteliselt vaikselt.
Laupäeva hommik kulges õppides ning kui plaanisin õhtupoolikul välja minna, oli ilus päikseline ilm asendunud tavapärase sombusega. Seetõttu otsustasin taas pisut ka oma kunsti ülesande - raamatuga tegeleda, kuid õiget inspiratsiooni hetke ei saabunud. Õhtul oli taas pidu, seekord oli teemaks loomad. Kui ma korraks läbi hüppasin, olid tantsupõrandal vaid üks paar - tase! Kokkuvõttes kulges laupäev suhteliselt sündmustevaeselt.
Pühapäeva pärastlõunal leidis aset esimene usuteemaline kohtumine nn vaikses majas. Põhiliselt arutati islamiga seotud uskumusi, aga puudutati ka teisi teemasid, mis kujunesid suhteliselt laialivalguvaks lõpuks. Edasi suundusin inglisekeele õpetaja Angie poole. Arutasime projektinädala tegevusplaani. Lõpptulemusena sai projekti pealkirjaks "Vana ja uus - käsitöö erinevates kultuurides", mitte pelgalt Norra käsitöötraditsioonidele keskendumine. Kuid siiski on veel suur osa mänguruumi, sest saame enne projekti algust huvilistega kokku ning arutame nende ootused ja soovid läbi. Eile õhtul võtsin üle pika aja kätte ka tikkimise; loodan lähema aja jooksul oma lilltikandiga sussid (vähemalt tikkimise osas) valmis saada.
Täna käisin esimest korda Dales, mis on põhimõtteliselt peale Flekke järgmine suurem asula. Avastasin sealset lõngapoodi ning ostsin kokku kraami küpsetamiseks.
Esmaspäeval on tavaliselt nn maja kohtumised, kuid meil pole enam midagi pakilist arutada ning seega istume pisut koos oma toakaaslastega. KimEng valmistas juba nuudleid, mis lõhnasid väga isuäratavalt. Ma plaanin küpsetada ploomikooki, kuigi autentset
hapukoort ei leidnud kummastki poest. Nüüd tõttangi küpsetama, sest see võtab alati oodatust rohkem aega.
Vabandan, kui viimasel ajal kirjavigu väga ohtralt toodan, kuid mu arvuti täpitähed on olematud ning lisaks sellele ei ole ma viitsinud eelnevalt kirja pandud teksti üle lugeda.

1 comment: