Tuesday 20 September 2011

Uue hoo ja pingetega

Lõpetasin oma eelneva sissekandega pühapäeva õhtus. Õhtul arutasime Priiduga Euroopa päeva teemat ning suutsime formuleerida mõned uued ideed, kuid üldist kontseptsiooni absoluutselt paika ei seadnud.
Kuigi see nädal on kestnud vaid ligi poolteist päeva, tundub, nagu oleks juba reede siiapoole tüürimas - selle nädala jooksul on juba hulk asju juhtunud ning veel rohkem seisab ees.
Ma pole vist eriti tundides toimuvat maininud. Igal juhul esmaspäevane keemia tund oli taas huvitav, sest saime esimese päris ülesande koos juhistega, mille õpetaja, David Shetlandilt, eelnevalt lahti seletas. Selle kolmeosalise ülesande esimese etapis pidime valmistama lahuse, millega hiljem edasi toimetame. Siiamaani pole asi veel nii hull, kui päris ette kujutasin. Vähemalt ei pea meie klass neljast keemia õpikust teooriat õppima nagu teised esimese aasta keemikud.
Eile õhtul algasid täie hooga ettevalmistused esimese aasta etenduseks. Pärast kuut alustasime laulu harjutamisega, millega me märkimisväärselt kaugele ei jõudnud. Kell kaheksa toimus järjekordne maja kohtumine, kus põhiteemaks oli seekord varastatud-kaotatud-leitud asjad, ebasobiv keelekasutus e-mailides ja järgmisel esmaspäeval toimuv basseinipidu. Kell üheksa leidis aset suhteliselt kaootiline esimese aasta kohtumine tantsude osas.
Tänane päev algas muidugi vihmaga, kuid seda avastasin alles õues olles ning seega pidin peale hommikusööki tagasi tuppa jooksma. Sellest äratusest polnud kasu, sest esimene tund oli norra keel, mis tähendas unist diivanil lesimist. Matemaatikas, nagu juba mainisin, oli reedel tunnikontroll, mille tulemuslikkuses ma kahtlesin, kuid üllatuslikult sain hindeks 7, mis on siinses hinnete süsteemis kõrgeim võimalik. Kunstis esitlesin viimaks oma sall-raamatut. Kõigi ideed olid minu arvates omapärased ning head - näiteks püramiid, padi, luuletus ja visuaalne keel. Teisipäevasele nõustajaga kohtumisele järgnes Creative Crafts EAC ehk põhimõtteliselt käsitöö huviring, kus oli sajaprotsendiline osalus Norra maja rahva poolt, seehulgas kolm inimest neljast oli meie toast! Pooled kirjapannud olid kohtumise aratavasti ära unustanud. Millega seoses meenub mulle, et homses saab ennast projektinädalale kirja panna. Projektid on väga mitmekesised ning enamik tahaksid osaleda mitmes projektis. Peale mu oma käsitööprojekti jäid silma veel hobustega tegelemine, nn kõplapõllundus lähedases talus, jooga ja palju muud huvitavat. Loodan, et saan järgmisel aastal mõnes neist osaleda, kuigi projektid muutuvad aastati.
Jätkates tänaste tegemistega - seisab mul ees veel neli kokkusaamist. Õhtusöögi alguses, kahekümne minuti pärast harjutame viimast korda jaapani tantsu, mida homme esitame. Kella seitse saame kokku, et harjutada taas laulu; seekord eaks kohal olema ka muusikaõpetaja, et mõningal määral juhendada. Juba pool tundi hiljem pean olema Bollywoodi tantsu esimeses trennis. Kell kaheksa peaks mõningate eelduste kohaselt algama Euroopa päeva osas kokkusaamine, kuigi selles suhtes on tulnud mitmeid kaebusi. Ning viimasena pean jõudma muusikute-lauljate kohtumisele, et kokku sobitada mingi orienteeruv grupp inimesi ning plaanitavaid etteasteid. Aga ei saa kurta, sest kõik on õpitud (vist) - nimelt keskkonnas peame tegema grupitööna esitluse pinnaseprobleemide kohta ning mul pole õrna aimugi, mida teised leidnud on. Lisan mõni päev ka pilte, sest täna oli võrratu vihma ja päikese kombinatsioon, mida mul jäädvustada õnnestus. Kuid siiski pole mul aega oma kirjavigu üle kontrollida, nii et vabandan.

No comments:

Post a Comment